انعطاف پذیری اکسترودرهای تک مارپیچ بسیار بالا بوده و بررسی و انجام فرآیند داخلی در آنها ساده تر است. به صورت خلاصه فرآیند تولید در این روش به این صورت است:
در بخش اول مواد به صورت گرانول یا پودری وارد قیف تغذیه می شوند تا گرمای مورد نیاز به آنها داده شود. در صورتی که این مواد به روش دیگری به جز گرانول یا پودری مورد استفاده قرار گیرند، بخش قیف تغذیه وجود نخواهد داشت. در ادامه مواد به بخش مرکز تراکم هدایت می شوند.
سپس این مواد وارد سیلندر شده و از آنجا به صافی و سرعت شکن می روند. می توان گفت مهم ترین بخش دستگاه اکسترودر تک مارپیچ، صفحه صافی آن است. صافی بعد از مارپیچ قرار می گیرد و وظیفه جداسازی مواد ناهمگن و ناخالصی ها را از مواد مذاب دارد. به دلیل سرعت و شتاب بالایی که مواد ذوب شده هنگام خروج از مارپیچ دارند، ممکن است با رسیدن به صافی این قطعه بشکند، به همین دلیل معمولا درون دستگاه از قطعه ای به نام سرعت شکن استفاده می کنند تا سرعت خروج مواد را کاهش دهد.
در نهایت بعد از این مراحل مواد ذوب شده از دستگاه خارج شده و وارد قالب اکسترودر می شوند. بعد از تولید محصول به دلیل اینکه این مواد حرارت بالایی دارند و استحکام کافی ندارند، توسط غلتک های بیرون برنده که در واقع نوار نقاله در حال حرکت است، جهت جلوگیری از دفرمه شدن به درون حمام آب که باعث خنک شدن آنها می شود هدایت شده و در آنجا از استحکام کافی برخوردار می شوند.
سلام وقتتون بخیر. برای ساخت قطعات پلاستیکی از چه نوع دستگاه اکسترودری استفاده میشه؟
سلام وقت شما هم بخیر
در حالتهای ساده و برای تولیدات قطعات ابتدایی استفاده از اکسترودر تک مارپیچ کفایت میکند. اما برای تولیدات پیچیده این دستگاه جوابگو نیست و باید از اکسترودر دو مارپیچ برای این تولیدات استفاده کرد. در این مدل می توان با در نظر گرفتن جهت چرخش وضعیت و استقرار دو مارپیچ نسبت به هم حرکتهای جدید را جایگزین و محصول متفاوتی را تولید کرد.