الکتروموتور چیست؟
موتورهای الکتریکی یا الکتروموتور نوعی ماشین است که انرژی الکتریکی را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند. اساس کار الکتروموتورها به این صورت است که وقتی یک هادی حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد نیرویی بر روی آن هادی حامل جریان از سوی میدان مغناطیسی اعمال می شود و این انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل می گردد. الکترو موتورها از لحاظ ساختار حرکتی دارای دو نوع دوار و خطی می باشند که اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستند.
الکترو موتورهای دوار از دو بخش متحرک و محرک ساخته شده است که به بخش متحرک روتور گفته میشود و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستانه نیز گفته میشود. در یک الکترو موتور، روتور به علت گشتاوری که ناشی از نیروی است که توسط میدان مغناطیسی ایجاد شده در استاتور است به دور خود می چرخد و هر الکتروموتور بر اساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم DC و یا جریان متناوب AC تغذیه می گردد.
انواع الکتروموتور
الکتروموتور از نظر برق مصرفی به سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند. الکتروموتورهای جریان متناوب یا AC، الکتروموتورهای جریان مستقیم یا DC و الکتروموتور خاص. موتورهای DC یا Direct Current همانطور که از اسمش پیداست با جریان مستقیم و موتورهای AC یا Alternating Current با جریان متناوب کار می کنند. موتورهای با جریان مستقیم قدمت بیشتری دارند و جزء نسخه های ابتدایی برای الکتروموتور به شمار می روند. امروزه دینام های با جریان متناوب کاربرد بیشتری دارند و با دو نوع الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز در دسترس هستند. الکتروموتور خاص نیز بنا به سفارش و برای کارهای خاص تولید می شوند.
الکتروموتور DC یا جریان مستقیم
موتور DC یا جریان مستقیم دارای آرمیچری از آهن ربای الکتریکی است. یک سوییچ گردشی به نام کموتاتور جهت جریان الکتریکی را در هر سیکل دو بار برعکس می کند تا آهنرباهای الکتریکی بوجود آید در آرمیچر، آهنربای دائمی را در بیرون آرمیچر جذب و دفع کنند. سرعت دوران موتور DC به گشتاور ترمزی بستگی دارد به عبارت دیگر به ولتاژ ورودی و گشتاور جریان ورودی وابسته است. انواع الکترو موتور dc عبارت است از:
الکتروموتور DC شانت (Shunt)
الکتروموتورهای DC شانت یا موازی دارای گشتاور حرکتی حداکثر در دور نامی می باشد. به همین خاطر در کاربردهایی چون هواکش های صنعتی و دمنده ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع موتورها نباید در زیر بار سنگین راه اندازی شوند چون جریان آرمیچر آنها بیش از حد بالا رفته و به موتور صدمه وارد می شود.
الکتروموتور DC سری (Series)
موتورهای DC سری دارای گشتاور راه انداز بالا بوده و از این رو در صنایعی که به گشتاور راه اندازی بالا نیاز است مانند جرثقیل ها، بالابر هیدرولیک، پرس های ضربه ای و آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این نوع الکتروموتور در لوکوموتیوهای شهری (مترو و تراموا) استفاده می شود که به آن اصطلاحا موتور کششی یا اصطکاکی (Traction Motor) گفته می شود.
الکتروموتور DC مرکب (Compound)
در موتورهای کمپوند خصوصیات موتور سری و شانت وجود دارد و شامل دو دسته هستند.
۱) الکتروموتور DC کمپوند اضافی
این نوع موتور در مواردی به کار می رود که خصوصیات موتور سری لازم باشد ولی با برداشتن بار، موتور غیر قابل مهار نشود و دور آن خیلی بالا نرود. مانند دستگاه های تراش که در هر دوره کاری بی بار شده و مجددا زیر بار قرار می گیرد. در صنایع مختلف معمولا به جای استفاده از الکتروموتور کامپوند اضافی که طراحی آن شبیه الکتروموتورهای سری است، استفاده می شود.
۲) الکتروموتور DC کمپوند نقصانی
در بارهای کمتر از بارهای نامی و مواردی که به سرعت تقریبا ثابت نیاز باشد از موتورهای کمپوند نقصانی استفاده می شود این موتورها معمولا در آزمایشگاه ها برای تامین دور ثابت استفاده می شود.
طرز کار الکتروموتور DC
شرکت توسعه صنعت پارس ماشین ( پارس درایو ) نمایندگی رسمی واردات و پخش انواع گیربکس های صنعتی با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت در ایران است.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین لیست قیمت ها و مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با متخصصان ما تماس بگیرید
دیگر محصولات پارس درایو
الکتروموتور تک فاز
الکتروموتور AC یا جریان متناوب
الکتروموتورهای AC همانطور که گفته شد توسط جریان متناوب راه اندازی می شوند و به دو نوع سنکرون و آسنکرون تقسیم می شوند که در ادامه هر یک از آن ها را بررسی می کنیم.
الکتروموتور AC سنکرون
در دینام های سنکرون، روتور و استاتور سیم پیچی می شوند. هنگامی که استاتور به منبع برق متصل می شوند، میدان گردان در موتور بوجود می آید که با سرعت سنکرون می چرخد. روتور نیز سیم پیچی شده است که توسط منبع DC تغذیه می شود. با اتصال جریان DC به روتور، روتور شروع به گردش با میدان دوار استاتور می کند. برای راه اندازی الکتروموتور سنکرون، ابتدا الکتروموتور پس از قطع محرک اولیه با سرعت سنکرون می چرخد.
کاربرد الکتروموتور AC سنکرون
از این محصول برای اصلاح ضریب توان (Cosφ) استفاده می شود. در این حالت بر روی محور موتور سنکرون باری قرار نمی گیرد یعنی الکتروموتور بدون بار کار می کند. در این حالت موتور سنکرون را خازن سنکرون هم می نامند و در کارخانه ها استفاده می شود. از این موتورها هم بعنوان ژنراتور سنکرون و هم بعنوان الکتروموتور سنکرون می توان استفاده نمود. به دلیل آن که الکتروموتور سنکرون، دور ثابتی دارد در تجهیزات مانند ساعت های الکتریکی که نیازمند این خصوصیت است مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای الکتروموتور سنکرون
- عدم وجود حساسیت در مقابل نوسان ولتاژ
- بازدهی بسیار بالا
- داشتن ضریب قدرت مناسب و قابل تنظیم
- راه اندازی با ولیتاژ بالا به وصرت مستقیم
معایب الکتروموتور سنکرون
- سرعت این الکتروموتور ثابت است و قابلیت تنظیم برای سرعت های بالاتر و یا پایین تر را ندارد
- این الکتروموتور قابلیت تحمل بار اضافه را ندارد
- علاوه بر جریان متناوب برای سیم پیچ استاتور، جریان دائم برای قطب های این الکتروموتور نیز مورد نیاز است در نتیجه قیمت این الکتروموتور را نسبت به موارد مشابه خود بالاتر می برد
- به یک وسیله راه انداز اولیه مانند موتور کمکی باشد احتیاج دارد
الکتروموتور AC آسنکرون
الکتروموتورهای AC آسنکرون نیز به دو دسته قفسه سنجابی و روتور سیم پیچی شده یا slip ring تقسیم می شوند.
الکتروموتور آسنکرون قفسه سنجابی
روتور موتورهای قفسه سنجابی استوانه ای شکل است و میله هایی از جنس آلومینیوم و یا مس درون شیارهای محیطی آهنی و یا فولادی خود دارد که به دو صورت ساخته می شود. نوع اول از میله های گرد تشکیل شده است و نوع دوم از میله های مستطیلی و یا به شکل دو دایره که به هم متصل و یا جدا از هم هستند تشکیل می شود. میله های روتور الکتروموتور را به این دلیل مورب طراحی می کنند که در تاثیر میدان های استاتور بر روی روتور نوعی هم پوشانی به وجود آید و از لرزش و یا قفل شدن در لحظه استارت جلوگیری به عمل آید.
مزایای الکتروموتور آسنکرون قفسه سنجابی
- به دلیل قیمت مناسب و سادگی در طراحی در بسیاری از صنایع جایگزین موتورهای دیگر شده است
- سرعت گردش این دینام در بارهای مختلف تقریبا ثابت است
- تغییر بار باعث از حرکت ایستادن این نوع الکتروموتور نمی شود
- نسبت به الکتروموتورهای سیم پیچی شده (Slip Ring) دارای ضریب قدرت بهتری هستند
معایب الکتروموتور آسنکرون قفسه سنجابی
- زمانی که با کار کم در حال کار است، ضریب قدرتش کاهش می یابد
- تغییر دور این الکتروموتور با روش کاهش ولتاژ غیر ممکن است و نیاز به دستگاه (AC Drive) برای این کار دارد
- الکتروموتورهای آسنکرون قفس سنجابی به تغییرات ولتاژ حساس هستند و در صورت کم شدن ولتاژ جریان جریان آن به همان نسبت افزایش می یابد
- گشتاور پایینی دارد
- در هنگام استارت این موتور جریان زیادی را از شبکه در حدود ۳ تا ۷ برابر جریان نامی می گیرند
الکتروموتور آسنکرون روتور سیم پیچی شده(slip ring)
مشکل الکتروموتورهای قفسه سنجابی مقاومت بسیار پایین روتور آن است. میله های روتور توسط حلقه ای در ابتدا و انتهای آن اتصال کوتاه شده است. این مسئله در لحظه استارت که روتور مغناطیسی نیست شار (خطوط میدان الکتریکی که از سطح عمود بر مسیر عبور می کنند را شار الکتریکی گویند) زیادی را برای مغناطیسی شدن به خود جذب می کند و باعث بالا رفتن جریان الکتروموتور می شود در نتیجه در لحظه استارت جریان زیادی را از شبکه می گیرد و باعث کاهش گشتاور شروع می شود برای رفع این مشکل الکتروموتورهای روتور سیم پیچی شده طراحی و ساخته شدند که این عیب را تا حد زیادی مرتفع گردید.
در الکتروموتورهای روتور سیم پیچی شده به جای وجود میله در روتور، روتور را سیم پیچی می کنند و انتهای این سیم پیچ ها را به حلقه های لغزنده که خود توسط جاروبک هایی به بیرون موتور هدایت می شوند، وصل می نمایند. با قرار دادن بانک های مقاومتی (استارتر یا راه انداز) در سر راه این سیم پیچ ها، مقاوت روتور را می توان کم و زیاد کرده و جریان کشی موتور را به دلخواه تغییر دهیم.
الکتروموتور AC سنکرون
جهت کسب اطلاع از جدیدترین لیست قیمت ها و مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با متخصصان ما تماس بگیرید
دیگر مقالات پارس درایو
الکتروموتور سه فاز
اجزای الکتروموتور
روتور الکتروموتور
به قسمت متحرک در الکتروموتور روتور گفته میشود که وظیفه ارائه قدرت مکانیکی طی فرآیند تبدیل از قدرت الکتریکی از طریق شفت را بر عهده دارد. روتورها به طور کلی دارای تیغه هایی رسانا هستند که وظیفه حمل و جابجایی جریان را بر عهده داشته و با میدان مغناطیسی ایجاد شده از طریق استاتور در ارتباط هستند به باعث ایجاد نیروهایی به منظور راه اندازی و چرخش شافت می شوند. در برخی موارد روتورهای دارای ساختاری به شکل آهنربای دائم هستند و استاتور دارای تیغه های رسانا می باشد.
استاتور الکتروموتور
استاتور جز ثابت در الکتروموتور است که همانگونه که اشاره شده دارای سیمپیج و یا آهنربا است که از طریق ایجاد میدان مغناطیسی و تبادل این میادین با روتور باعث چرخش روتور که در مرکز آن شافت قرار گرفته میشود. در هسته استاتور ورقه هایی به نام لمینت وجود دارد که برای کاهش تلفات انرژی استفاده میشود.
بلبرینگ ها
همانطور که وجود اصطکاک در برخی موارد فوایدی را داشته ولی در مواردی همچون الکتروموتورها منجر به ایجاد مشکلاتی از جمله: خوردگی، ساییدگی و خراشیدگی می شود، بنابراین برای رفع این مشکلات قطعه ای ساخته شده که از به وجود آمدن این معایب جلوگیری کند و این تفکر باعث تولید قطعه ای به اسم بلبیرینگ Ball Bearing شد. بیرینگ ها گونه ای از یاتاقان ها هستند که بارهای محوری، شعاعی و یا هر دو بار محوری شعاعی را تحمل می کنند، کلمه بلبیرینگ از دو قسمت Ball به معنای گوی و Bearing به معنای تحمل کردن تشکیل شده است علت وجود یاتاقان و ساخت آن در تفاوت بین لغزش و غلتش است. اندازه یاتاقان ها استاندارد بوده و هرکدام برای مواردی خاص مورد استفاده قرار می گیرد که بیرینگ ها از نظر ساختمان داخلی به انواع یاتاقان های لغزشی، یاتاقان های غلتشی، و یاتاقان های مگنتی مختلفی تقسیم می شوند.
فاصله هوایی
بین جز ثابت و متحرک الکتروموتور (روتور و استاتور) می بایست یک فاصله هوایی وجود داشته باشد که باعث افزایش جریان مغناطیسی میشود. این فاصله هوایی بسیار با اهمیت است زیرا افزایش آن باعث افزایش بیش از حد میدان مغناطیسی و ایجاد نویز و صدای زیاد میشود. به همین علت فاصله هوایی باید بسیار کم و در حداقل در نظر گرفته شود.
سیم پیچ الکتروموتور
سیم پیچ مجموعه ای از سیمهای رسانای معمولا از جنس مس می باشد که در داخل محفظهای به نام کویل قرار گرفته و با عبور جریان الکتریکی از آن و اختلاف میدان مغناطیسی موجود در بین سیم پیچ و روتور و استاتور چرخش را کنترل مینماید. معمولا سیمپیچ ها قطب نامیده میشوند که تعیین کننده دور چرخشی الکتروموتور می باشند. هر چقدر تعداد قطبها افزایش یابد دور موتور کاهش مییابد.
فن یا پروانه الکتروموتور
در قسمت انتهای الکتروموتور و انتهای شفت یک پروانه قرار گرفته که وظیفه هدایت جریان هوا از بیرون به داخل محفظه و پوسته را بر عهده دارد. در نتیجه این جریان ورودی هوا باعث خنک سازی الکتروموتور و سیم پیچ میشود.
منبع تغذیه الکتروموتور
الکتروموتور همانگونه که اشاره شد با انرژی الکتریکی راه اندازی میشود. با اتصال آن به تیغه های موجود در ترمینال باکس هر موتور الکتریکی راه اندازی میشود. این منبع تغذیه ممکن است حامل برق جریان مستقیم در هر ولتاژ و یا برق جریان متناوب تک فاز و سه فاز باشد.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین لیست قیمت ها و مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با متخصصان ما تماس بگیرید
تفاوت الکتروموتور تک فاز و سه فاز
راندمان الکتروموتور
راندمان الکتروموتور به این معنی است که دستگاه مورد نظر چه میزان کار مفید انجام می دهد و اتلاف انرژی آن چقدر است. راندمان بیانگر میزان درصد تبدیل برق ورودی به کار مفید و توان مفید مکانیکی (روی شفت) می باشد. اتلاف انرژی نیز به میزان هدر رفت درصدی از انرژی که به صورت گرما تلف میکند اشاره دارد.
استاندارد IEC 60034-30-1:2014 چهار دسته بندی برای ساخت الکتروموتورها از نظر راندمان تعریف کرده است. این دستهبندیها با کدهای مشخصه IE که مخفف International Efficiency است، بهصورت زیر هستند:
• IE1 راندمان استاندارد (Standard)
• IE2 راندمان بالا (High)
• IE3 راندمان عالی (Premium)
• IE4 راندمان فوق عالی (Super premium)
قیمت الکتروموتور تک فاز و سه فاز
قیمت الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز همچون دیگر اجزای اتوماسیون صنعتی تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. برخی از این عوامل تاثیر زیاد و برخی دیگر تاثیر کمی در قیمت الکتروموتور دارند. طراحی و طرز کار الکتروموتورها تا حد زیادی شبیه به یکدیگر است. به همین علت قیمت الکتروموتور ها در انواع مختلف در صورتی که توان و برند مشابهی داشته باشند می بایست دارای تغییرات اندکی باشد. فاکتور های اصلی و تاثیر گذار بر قیمت الکتروموتورها به شرح زیر می باشد.
قابلیت های الکتروموتور
از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت الکتروموتور ها توان کاری و دور خروجی آنها می باشد. از جمله موارد در این زمینه می توان به تک فاز یا ۳ فاز بودن الکتروموتور، توان خروجی بر حسب کیلو وات kw یا اسب بخار hp و میزان مصرف بهینه انرژی اشاره نمود.
برند تولید کننده الکتروموتور
برند تولید کننده یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز می باشد. مانند هر قطعه صنعتی دیگر برند تولید کننده الکتروموتورها نشان دهنده طول عمر و دوام کاری، راندمان و توان کاری و قابلیت های استحکام محیطی و دمایی هستند. قیمت الکتروموتور هایی با برند های معتبر نسبت به برند های چینی تا چند برابر بالاتر است. از بهترین برندهای موجود در زمینه تولید الکتروموتور می توان LAFERT را نام برد که که از برند های مطرح می باشد و دارای قیمت بالایی در بازار می باشد.
نوع و متعلقات الکتروموتور | الکتروموتور گیربکس دار
نوع الکتروموتور خود بیانگر قابلیت آن نیز می باشد و الکتروموتورهای با قابلیت بالاتر دارای قیمت بالاتری نیز هستند. در صورتی که امکانات و متعلقاتی بر روی الکتروموتور نصب شود مانند الکتروموتور ترمزدار که دارای یک کیت اضافی مربوط به ترمز آن می باشد و یا قابلیت ضد اشتعال و ضد جرقه بودن منجر به بالا رفتن قیمت الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز می شوند. به عنوان مثال قیمت یک الکتروموتور ۳۰ آمپر A از نوع ۳ فاز، دارای بدنه ای از جنس چدن، دور ۱۴۶۰ دور بر دقیقه (rpm) ، با توان ۱۵ کیلو وات (kw)، ترمزدار، با فرکانس کاری ۵۰ هرتز (H) و دارای استاندارد CE تولید کشور چین در بازار حدود ۴۵۰-۵۰۰ دلار می باشد.
دیگر مقالات پارس درایو
طرز کار الکترو موتورهای تک فاز و سه فاز
الکتروموتور دست دوم
خرید کالای صنعتی دست دوم یا استوک همیشه با مشکلات و چالشهایی همراه است. تعیین قیمت، میزان کارکرد، سلامت دستگاه، نحوه کارکرد دستگاه و موارد دیگر سختی و چالشهای مخصوص به خود را دارد. الکتروموتور استوک یا دست دوم نیز با چنین چالشهایی مواجه است. برای پیدا کردن الکتروموتور تک فاز دستدوم و یا الکتروموتور سه فاز استوک، باید دقت بسیار زیادی به خرج دهید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. داشتن اطلاعات کافی در مورد الکتروموتور تک فاز یکی از مهمترین عواملی است که به شما در خرید این کالای دست دوم کمک میکند. اگر اطلاعات خود را در مورد الکتروموتورهای افزایش دهید، احتمالا مشکلات کمتری برای خرید دستدوم این کالا خواهید داشت.
مشخصات الکتروموتور
مشخصاتي كه روي پلاك الکتروموتورها درج شده است براي استفاده بهينه در طراحي و راه اندازی صحيح به كار ميرود. این مشخصات شامل نكاتی است كه گاهي بی توجهی به آن موجب بهره وری پایین و خسارت به تجهيزات الكتريكي مي گردد.
به همین علت پلاک خوانی موتورهای الکتریکی كمک زيادی به طراح و راه انداز برای طراحی مدار مربوطه و انتخاب صحيح كنتاكتور و بی متال و … مينمايد.
مشخصاتی که روی پلاک ها نوشته می شوند به طور معمول عبارتند از :
No: شماره ساخته شده توسط كارخانه
Type:شامل كليه مشخصات فنی كه در كاتالوگ کارخانه موجود بوده و يا در مكاتبه با كارخانه بايد به آن اشاره شود:
A : حداكثر جريان مجاز را نشان ميدهد كه ميزان جريان نبايد بيشتر از مقدار فوق و بلكه هميشه طوری انتخاب شود كه زير مقدار فوق كار كند.
V : ولتاژ كاری مي باشد كه نبايد ولتاژ بيشتر و يا كمتر به سيم پيچ ها اعمال گردد.
۵۰ HZ : بايد در فرکانس ۵۰ هرتز كار كند (برق ايران)
۶۰ HZ : بايد در فركانس ۶۰ هرتز كار كند (فركانس برق برخي كشورها)
R.P.M : نشان دهنده دور در يک دقيقه در روی شفت خروجي مي باشد.
KW : میزان توان را نشان ميدهد.
IP : ميزان حفاظت در مقابل گرد و غبار و .. و طبق جدول زير می باشد.
نكته: دور با فركانس ارتباط دارد. به عنوان مثال در فرکانس ۵۰ هرتز دور ۱۵۰۰ می باشد و در فركانس ۶۰ دور ۱۵۰۰ نيست و متفاوت است. همچنین اگر روی پلاک نوشته شده بود ۳۸۰/۲۲۰ = V به این معنی است كه اين در شبكه برق ۱۱۰ ولت كه برخی از كشورها استفاده مي شود بايد به صورت مثلث و در كشورهاي كه ولتاژ ۲۲۰ ولت ( ولتاژ بين يک فاز و نول ) دارند مثل ايران بايد به صورت ستاره بسته شود.
الکتروموتور القایی سه فاز ، قفس سنجابی الکتروموتور القایی سه فاز قفس سنجابی به همراه روتور سیم پیچی شده که به اسلیپ رینگ معروف است می باشد .
الکتروموتور سه فاز در قیاس با الکتروموتور تک فاز دارای ویژگی های متعددی در عین اینکه قیمت پایین تر و وزن کمتری دارند برخوردار هستند و همین امر سبب شده است که میزان استفاده از این نوع الکتروموتور ها روز به روز افزایش یابد اما این را نیز باید در نظر بگیریم که الکتروموتور های تک فاز نیز دارای ویژگی هایی هستند که باعث شده است همچنان در صنایع مختلف صنعتی از آنها استفاده شود.
- راندمان الکتروموتور های سه فاز از الکتروموتور های تک فاز بالاتر می باشد.
- الکتروموتور های سه فاز ترک راه اندازی بیشتری دارند.
- الکتروموتور های تک فاز در توان محدودیت دارند و حداکثر میتوانند تا توان ۵ اسب بخار تولید کنند.
- الکتروموتور های سه فاز جریان کشی کمتری نسبت به الکتروموتور های تک فاز دارا می باشند.
- عموما الکتروموتور های سه فاز لرزش کمتری نسبت به الکتروموتور های تک فاز دارا می باشند.
شرکت های طرف قرارداد
5/5
(1 Review)
سلام روز بخیر … قسمت های متحرک در الکتروموتور ها چه وظیفه ای دارند ؟
سلام روزتون بخیر
کار بلیرینگ داخل الکتروموتور چه می باشد؟
سلام بررسی نمودن بلبرینگ ها داخل الکتروموتور ها به یک بررسی تخصصی نیاز است اما به طور کلی مرجع به نوشته های سایت برای رفع این مشکلات قطعه ای ساخته شده که از به وجود آمدن این معایب جلوگیری کند و این تفکر باعث تولید قطعه ای به اسم بلبیرینگ Ball Bearing شد.
روزتون بخیر به صورت کلی می تونید یه توضیح مختصری راجب به چگونگی کار کرد الکتروموتور بفرمایید
ممنون
سلام روز شما هم بخیر با توجه به نوشته ها در سایت ما
“موتورهای الکتریکی یا الکتروموتور نوعی ماشین است که انرژی الکتریکی را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند.”
تعریفی کوتاه از الکتروموتور می باشد.
سلام وقت بخیر گیربکس سیاره ای همون گیربکس خورشیدی است ؟
سلام دوست عزیز وقت بخیر ، بله اسم دیگر گیربکس خورشیدی ، گیربکس سیاره ایست که جدیدترین گیربکس تولید شده برای صنعت گیربکس می یاشد . کاربرد آن نیز در صنعت بین انواع گیربکس صنعتی به لحاظ راندمان تبدیل گشتاور و سرعت، بالاترین راندمان می باشد .
موتور تکفاز چیه و چطور راه اندازی می شود ؟
سلام دوست عزیز وقت بخیر ، موتور الکتریکی تک فاز به الکتروموتورهایی گفته می شود که جهت راه اندازی نیاز به جریان متناوب تک فاز (N,L) دارند . ساختمان داخلی این موتورها از یک قسمت ساکن (استاتور) و یک قسمت گردان (روتور) تشکیل شده است. این موتورها از اندازه های کوچک ۱/۸ hp تا چند اسب بخار حدود ۵ اسب بخار ساخته می شوند.