اینورتر صنعتی چیست؟
اینورتر صنعتی یا همان درایو صنعتی با نام تجاری VARIABLE FREQUENCY DRIVE که به صورت اختصار (VFD) نامیده میشود در معنی لغوی معکوس کننده می باشد و نوعی کنترل کننده دور و راه انداز موتور است. از نظر الکترونیکی هرگونه دستگاهی که برق DC را به برق AC تبدیل کند (مبدل DC TO AC)، اینورتر نامیده میشود. اینورتر ها این قابلیت را دارند برق AC خروجی را با ولتاژ و فرکانس مورد نیاز کاربر تامین و تولید کنند. در نهایت از برق AC تولید شده در خروجی اینورتر صنعتی (VFD)، می توانیم انواع موتور های AC سه فاز را کنترل و راه اندازی کنیم. اگر در استفاده از الکترو موتورها نیاز به تغییر سرعت در کاربری خود دارید، اینورتر به آسانی با افزایش یا کاهش سرعت موتور می تواند نیازهای شما را برآورده کند. اینورتر برق صنعتی را با نامهای دیگری مانند: درایو سرعت متغیر، درایو سرعت قابل تنظیم، درایو فرکانس قابل تنظیم و درایو های صنعتی نیز می شناسیم. در حقیقت در اینورتر های صنعتی با تغییر نسبتی از ولتاژ و فرکانس می توانیم سرعت شفت را کنترل کنیم. اینورتر این قابلیت را دارد که توسط برق تک فاز موتور های سه فاز تا توان ۱۱ کیلو وات را با برق تک فاز با مصرف بهینه کنترل و راه اندازی کنیم. شرکت توسعه صنعت پارس ماشین ( پارس درایو ) نمایندگی واردات و پخش انواع اینورتر صنعتی کومارک با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت در ایران است.
ساختار اینورتر صنعتی
اینورتر برق صنعتی یا همان درایور AC وسیله ایست که در جهت کنترل الکترو موتور های جریان متناوب AC مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهمترین پارامترها در سرعت کار این دستگاه ها فرکانس ولتاژ ورودی میباشد که تغییر آن جهت تنظیم سرعت به عهده اینورتر می باشد. دستگاه های اینورتر صنعتی به دو دسته ورودی تک فاز و ورودی سه فاز تقسیم می شود. منظور از ورودی، برق ورودی شبکه شهری به اینورتر می باشد و منظور از اینورتر تک فاز دستگاهی است که با برق ورودی تک فاز کار میکند.
شرکت توسعه صنعت پارس ماشین (پارس درایو) با چندین سال سابقه مفید در زمینه واردات انواع تجهیزات صنعتی در ایران، یکی از عمده ترین تامین کنندگان و عرضه کنندگان اینورترهای شرکت های مختلف می باشد. از جمله شرکت های طرف قرارداد پارس درایو که در زمینه تولید اینورتر برق صنعتی فعالیت دارند می توان به شرکت هیوندای کره و ال اس کره و اشنایدر فرانسه و دلتای چین و تکو اشاره کرد. اینورتر یا درایو یکی از پرکاربردترین تجهیزات صنعتی به شمار می رود. پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه صنعت و ساخت تجهیزات صنعتی پیشرفته کمک بسیاری به سهولت امر در صنایع و تسریع روند کار صنعت نموده است.
اینورتر یکی از این وسایلی است که با ورود خود، بسیاری از مشکلات را در صنایع و دستگاه ها مرتفع نموده است. اینورترهای صنعتی به عنوان هسته اصلی تولید توان در یک منبع تغذیه بدون وقفه میباشند به همین علت کیفیت ولتاژ و قابلیت اطمینان فاکتورهای اصلی در انتخاب یک اینورتر صنعتی است. همچنین داشتن راندمان بالا به همراه رگولاسیون مناسب به همراه حفظ کمترین میزان اختلال موجی شامل آفست و هارمونیکهای ورودی و خروجی دیگر فاکتورهای یک اینورتر برق صنعتی است.
اینورتر ها دارای سه جز اصلی می باشند.
۱) قسمت یک سو کننده برق شهر: تبدیل برق شهر متناوب به ولتاژبالا (مبدل AC TO DC)
2) صافی خازنی: به منظور کاهش ریپل برق ورودی
قسمت تغییر(switching) قدرت یا IGBT: برای تولید پالس PWM سرعت بالا (مبدل DC TO AC). مهم ترین قطعه در اینورتر ها IGBT ها هستند. در اینورتر از IGBT ها برای تولید فرکانس های مختلف استفاده می کنیم. کلمه IGBT مخفف عبارت Insulated-gate Bipolar Transistor است. IGBT ها همان ترانزیستور های دو قطبی گیت عایق هستند و جز دسته نیمه هادیها به شمار میآیند که سرعت سوییچ فوق العاده بالایی دارند و در کاربرد های کلید زنی سرعت بالا مورد استفاده قرار میگیرند.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین لیست قیمت ها و مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با متخصصان ما تماس بگیرید
همچنین برای مشاوره رایگان نصب و هرگونه سوال فنی می توانید با این شماره تماس بگیرید
دیگر مقالات پارس درایو
انواع اینورتر صنعتی
انواع اینورتر صنعتی از نظر ورودی
از نظر ورودی اینورترها به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم می گردند. البته خروجی همه آنها سه فاز است برای اینورترهایی باتوان بالای ۳ اسب فقط از ورودی سه فاز استفاده می شود.
انواع اینورتر صنعتی از نظر کاربرد
از نظر کاربرد می توان اینورترهای صنعتی را به دسته های مختلفی تقسیم کرد. برای راه اندازی پمپها و فنها و آسانسورها و جرثقیل و نوارهای نقاله دستگاههای اکسترودر و… از اینورتر استفاده میشود. همچنین برای پمپ و فن از اینورترهایی با گشتاور متغیر و برای آسانسور و نوار نقاله و جرثقیل از اینورتر با گشتاور ثابت و برای گیربکس های اکسترودر از اینورتر با فیدبک PG بهرهبرداری میکنند.
انواع اینورتر صنعتی از نظر موج تولیدی
۱) اینورتر موج مربعی (square wave inverters)
اینورترهای موج مربعی دارای نامناسبترین موجهای تولید شده توسط اینورترها، در عملکرد تجهیزات و ابزارآلات الکتریکی میباشد. بنابراین میتوان اینورتر با موج مربعی را در دسته ی بدترین نوع اینورترها قرار داد که به همین خاطر نیز در بازار با کمترین قیمت نسبت به سایر مدل ها به فروش میرسد.
۲) اینورتر سینوسی اصلاح شده (modified sine wave inverters)
اینورترهای سینوسی همانطور که از اسم آن ها مشخص است، موج متناوب تولید می نمایند و شکل موج تولیدی آن ها ترکیبی از شکل موج مربعی و سینوسی می باشد که به همین علت، موج آن ها را شبه سینوسی نیز می نامند. اینورتر های موج سینوسی را می توان به عنوان اقتصادی ترین نوع اینورتر نام برد که نسبت به سایرین کاربرد بیشتری دارد. این اینورتر ها به دلیل مزایای زیادی که دارند از جمله قیمت مناسب آن ها در اکثر وسایل برقی مانند تلویزیون ها، کامپیوتر ها، رادیو ها و بسیاری از وسایل روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند. اما تجهیزات صنعتی نظیر موتور ها قابلیت راه اندازی با این اینورترها را ندارند. در نتیجه نتیجه درایو های سینوسی را باید در کاربری های سبک به کار برد.
۳) اینورتر سینوسی خالص (pure sine wave inverter)
موج تولیدی این اینورتر ها در بعضی اوقات به صورت سیکل کامل دقیقا مشابه با ولتاژ شهری می باشد. باید به این نکته توجه داشته که علا رغم اینکه قیمت اینورتر های سینوسی خالص بالاست، اما استفاده از اینورترهای با تولید موج سینوسی خالص مزیت های زیاده دارد که از مهم ترین آن ها می توان به این نکته که این اینورترها توانایی راه اندازی هر نوع ماشین و تجهیز الکتریکی دیگری را به راحتی و بدون بروز هر گونه مشکلی دارند اشاره کرد. در حقیقت این نوع اینورتر از بهترین مدل درایو محسوب می گردد که می شود در کلیه مصارف از آن بهره گرفت.
۴) اینورتر متصل به شبکه (grid tie inverter)
در این نوع از اینورترها در مواقعی که ارتباط با شبکه برق برای ما مهم است و امکان جدا شدن از شبکه امکان پذیر نباشد و یا هنگامی که کاهش میزان هزینه برق مصرفی و استفاده از انرژی خورشیدی مد نظر باشد، استفاده از اینورتر های متصل به شبکه راه حل منطقی به نظر می رسد. در چنین حالتی میزان برق مصرفی شما به هر میزانی که سیستم خورشیدی برق تولید نماید، کاهش یافته و موجب کاهش هزینه ها می گردد. بنابراین قیمت این نوع اینورتر که توان ورودی یکنواختی نداشته و جهت ایجاد برق DC به برق AC نیاز به الگوی خاصی دارد و در مقایسه با کنترل کننده های دور موتور معمولی بالاتر است.
۵) اینورترهای جدا از شبکه (off grid inverte)
اینورتر جدا از شبکه را نمی توان به برق شبکه متصل نمود و نیازی هم برای اتصال به شبکه در این اینورتر ها وجود ندارد. مکانیزم عملکرد این نوع اینورتر ها به صورتی است که آن ها ولتاژ مستقیم موجود در باتری ۱۲ ولتی را به ولتاژ مستقیم ۲۲۰ ولت تبدیل می نمایند و از این طریق امکان استفاده در وسایل برقی خانگی را برای مصرف کنندگان مهیا می سازند.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین لیست قیمت ها و مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با متخصصان ما تماس بگیرید
همچنین برای مشاوره رایگان نصب و هرگونه سوال فنی می توانید با این شماره تماس بگیرید
ویژگی های اینورتر برق صنعتی تک فاز و سه فاز cumark
- قابلیت راه اندازی موتور سه فاز تا ۱۱ کیلو وات (البته این توانایی در برندهای مختلف درایو متفاوت است)
- بالا بردن عمر دستگاه
- کاهش اختلالات در شبکه برق
- قابلیت چپ گرد و راست گرد کردن الکترو موتور
- كاهش جريان راه انداز كشيده شده از شبكه (جريان راه اندازي كمتر از ۱۰ درصد جريان نامی میشود)
- امکان افزایش سرعت موتور تا ۲۰ درصد سرعت نامی
- كاهش تنش های مکانیکی هنگام استارت اولیه (به دليل راه اندازی و توقف نرم) که اين باعث كاهش هزينه های تعمير و نگهداری میشود
- امکان تغییر زمان صعود و نزول ACC & DCC از ۰٫۱ تا ۶۰۰۰ ثانیه
- كاهش مصرف انرژی
- جلوگیری از جریان کشی اولیه الکتروموتور
- امکان کنترل نحوه استوپ شدن موتور
- کاهش صدا و نویز خروجی الکتروموتور (این مزیت مناسب مصرف کنندگان پمپهای خانگی میباشد که همواره از صدای الکتروپمپ ها شکایت دارند)
- اضافه شدن امکانات نرم افزاری برای مديريت عملكرد كنترل دور
نقشه ها و کاتالوگ اینورتر PDF کومارک
از این قسمت می توانید کاتالوگ و نقشه های دستگاه اینورتر صنعتی را دانلود و مشاهده نمایید
دیگر مقالات پارس درایو
اینورتر صنعتی کومارک (cumark) و چگونگی کاهش مصرف برق تا ۸۷٫۵%
اینورتر صنعتی یا همان درایو صنعتی به صورت هوشمند میزان بار وارده به موتور را تشخیص داده و متناسب با همان بار به موتور جریان می دهد و این جریان در بسیاری از مواقع از جریان نامی موتور کمتر است. به دلیل آنکه موتور یک بار ر-اکتیو روی شبکه دارد، چنانچه از اینورتر برق صنعتی برای راه اندازی و کنترل موتور استفاده گردد چون درایو دارای یک بانک خازنی می باشد، این بار ر-اکتیو را جبران می نماید و تنها بار اکتیو را از شبکه برق مصرف می نماید بنابراین جریان مصرفی بسیار کاهش می یابد. در بسیاری از کاربرد ها انرژی زیادی برای راه اندازی لازم است، موتور انتخاب شده را با توان بالاتری انتخاب می کنند بنابراین میزان جریان بیشتری هم در حین کار از شبکه استفاده می کند. چنانچه از اینورتر استفاده شود اینورتر به صورت کاملا اتوماتیک این جریان را در حین راه اندازی به مقدار لازم افزایش و در حین کار به مقدار لازم کاهش می دهد بنابراین به طور کلی هزینه برق مصرفی کاهش چشم گیری خواهد داشت. در مواردی نیز به هنگام راه اندازی، موتور جریان بسیار بالایی از شبکه می کشد و موجب کاهش ولتاژ شبکه و ایجاد صدماتی به تاسیسات برق رسانی و سایر دستگاه ها می گردد. این جریان به ۶ برابر جریان نامی موتور میرسد که بسیار نا مطلوب می باشد. برای حل این مشکل می توان از اینورتر های صنعتی استفاده کرد که در این صورت این اضافه جریان بسیار اندک خواهد شد (حداکثر ۰٫۲ برابر). به عنوان مثال اگر یک موتور با جریان نامی ۱۰ آمپر کار کند در هنگام راه اندازی این جریان به ۶۰ آمپر می رسد اما در صورت استفاده از اینورتر این جریان به حداکثر ۱۲ آمپر میرسد. کاهش جریان موتور به صورت اتوماتیک در هنگامی که بار موتور کم می شود. این قابلیت به غیر از کاهش هزینه برق مصرفی موجب افزایش طول عمر مفید موتور نیز خواهد شد. اینورترهای صنعتی این امکان را به ما می دهند تا با استفاده از برق تکفاز ۲۲۰ ولت به جای برق سه فاز ۳۸۰ ولت موتورهای سه فاز حداکثر با توان ۲٫۲ KW را راه اندازی کنیم و این به این معناست که می توان با برق خانگی یک موتور سه فاز را کاملا به صورت عادی راه اندازی نمود. در پمپ ها و فن ها میزان دبی با سرعت موتور مناسب است. اما توان مصرفی با مکعب سرعت تناسب دارد و مثلا اگر دور موتور به میزان ۵۰% کاهش یابد آنگاه توان مصرفی لازم ۱۲٫۵ % خواهد بود و این به مفهوم ۸۷٫۵ % صرفه جویی در انرژی است.
پارامترهای مهم در خرید اینورتر برق صنعتی
- نوع کاربری سبک یا سنگین بودن اینورتر بنا به نوع عملکرد الکتروموتور
- جریان الکتروموتور
- دقت در کیلو وات و جریان مورد نیاز الکتروموتور برای انتخاب اینورتر مورد نیاز
- ارتفاع: هرچه سطح ارتفاع محیطی که اینورتر در آن قرار می گیرد بالا برود توان اینورتر کاهش مییابد.
- بررسی برق ورودی به اینورتر از جهت انتخاب سه فاز یا تک فاز بودن اینورتر
- دمای محیط: هرچه دمای محیطی که اینورتر یا درایو در آن قرار دارد افزایش یابد توان اینورتر کاهش مییابد.
شرکت توسعه صنعت پارس ماشین ( پارس درایو ) نمایندگی رسمی واردات و پخش انواع اینورترهای صنعتی کومارک با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت در ایران است. برای مشاهده سایر تجهیزات صنعتی پارس درایو، می توانید به بخش محصولات مراجعه کنید.
خروجی اینورتر یا درایو صنعتی
امروزه کاربرد اینورتر دامنه ی وسیعی را فرا گرفته است و در بسیاری از صنایع مورد نیاز است. اینورتر یا درایو صنعتی معمولا به دستگاهی وصل می شود که در زمان استارت نباید در آن ضربه داشته باشیم. مثال بارز آن آسانسور هست که همه ما از آسانسور استفاده کردهایم، اگر دقت کرده باشید به هنگام حرکت کردن آسانسور، یک سرعت کنترل شده و آهسته داریم و بعد به سرعت عادی خودش می رسد و قبل از توقف سرعت کم میشود تا در نهایت توقف کند. این کار را درایو صنعتی انجام می دهد. از دیگر دستگاههایی که می توانند از خروجی اینورتر برق صنعتی استفاده کنند میتوان موارد زیر را مثال زد:
پمپ آب، فنها، نوار نقاله، آسانسور، جرثقیلها، سیستمهای گرمایش و سرمایش ، بالابرها و آسانسورها، کامپیوتر، وسایل نقلیه و انواع صنایع پیشرفته و تمامی کارخانهها
قیمت اینورتر صنعتی کومارک
قیمت درایو یا اینورتر صنعتی بستگی به نکات مختلفی از جمله توان اینورتر صنعتی (کیلو وات درایو یا اینورتر)، تک فاز یا سه فاز بودن درایو، نوع کاربری سبک یا سنگین بودن اینورتر دارد. در انتخاب درایو یا اینورتر علاوه بر قیمت درایو حتما باید کارایی برند مورد نظر را در نظر گرفت دی غیر این صورت خرید آن حتی با پایین ترین قیمت نیز توجیه مطلوب اقتصادی را نخواهد داشت. لذا برای انتخاب درست اینورتر صنعتی و دریافت مناسب ترین قیمت اینورتر، هم اکنون از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با مشاوران متخصص پارس درایو در واحد فروش اینورتر و درایو های صنعتی تماس حاصل نمایید.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین لیست قیمت ها و مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با متخصصان ما تماس بگیرید
همچنین برای مشاوره رایگان نصب و هرگونه سوال فنی می توانید با این شماره تماس بگیرید
سلام وقتتون بخیر . . . اقتصادی ترین نوع اینونتر ها کدام هستش ؟
سلام خسته نباشید .. یکی از مهم ترین پارامترها در سرعت کار اینورتر ها چیست ؟
سلام ممنونم … یکی از مهمترین پارامترها در سرعت کار این دستگاه ها فرکانس ولتاژ ورودی میباشد که تغییر آن جهت تنظیم سرعت به عهده اینورتر می باشد.
سلام خسته نباشید .. قیمت اینورتر های صنعتی به چه عواملی بستگی دارد ؟
سلام ممنونم .. قیمت اینورتر ها به تک فاز یا سه فاز بودن درایو ، سبک یا سنگین بودن آنها بستگی دارد .
ببخشید از کجا می تونم برای خرید اقدام کنم؟
برای خرید و دریافت اطلاعات می توانید با شماره های
۰۲۱۳۳۹۸۰۴۸۰
۰۹۱۲۳۲۵۰۱۳۴
۰۲۱۳۳۹۸۰۴۷۹
تماس برقرار نمایید.
سلام روزتون بخیر برای خرید می توانید با شماره های زیر تماس برقرار نمایید.
۰۲۱۳۳۹۸۰۴۸۰
۰۹۱۲۳۲۵۰۱۳۴
۰۲۱۳۳۹۸۰۴۷۹
روزتون بخیر از اینورتر ها می توانیم برای الکتروموتور ها استفاده کنیم؟