دلایل اصلی ایجاد صدای گیربکس صنعتی و راهکار از بین بردن آن

دلایل اصلی ایجاد صدای گیربکس صنعتی و راهکار از بین بردن آن

همان‌طور که می‌دانید ایجاد صدا و نویز در صنایع مختلف اتفاقی رایج و متداول است. گیربکس‌ صنعتی نیز می‌توانند دچار این تغییرات شود. در انواع محیط‌هایی که کار با وسایل و تجهیزات صنعتی انجام می‌شود، جلوگیری از ایجاد صدا و نویز بسیار دشوار است. گیربکس‌های صنعتی نیز از جمله وسایلی به شمار می‌روند که صدا‌های اضافه و نامتعارفی می‌توانند از خود منتشر نمایند.

افرادی که در این دسته از محیط‌ها فعالیت می‌کنند، می‌توانند در اثر مرور زمان دچار مشکلاتی شوند. از جمله آسیب‌هایی که به صورت دائمی می‌تواند افراد را تحت تاثیر قرار دهد، ایجاد تغییراتی در سیستم شنوایی انسان می‌باشد. از آنجایی که این محیط ها از سروصدای زیادی برخوردار هستند، مدیریت و کنترل میزان آلودگی‌های صوتی ناشی از آن‌ها باید به درستی انجام شود.

دلایل اصلی ایجاد صدای گیربکس صنعتی

دلایل ایجاد صدای گیربکس‌های صنعتی

در اکثر دستگاه‌ها، گیربکس‌های صنعتی از جمله منابع ایجاد سروصداهای اضافه به شمار می‌روند.‌ این آلودگی‌های صوتی ناشی از این دستگاه‌ها می‌توانند از مقدار کم شروع شده و تا حدود بالایی نیز برسد. وجود این تغییرات صوتی نشان‌دهنده عدم عملکرد صحیح یک تا چند بخش از اجزای گیربکس‌ها و یا عدم طراحی درستی آنها می‌باشد.

بسیاری از سر و صدا و نویزی که از گیربکس‌های صنعتی منتشر می‌شود، به علت سیستم و عملکرد طبیعی و نرمال آنها می‌باشد. این موضوع یعنی جهت کاهش نویز و به حداقل رساندن آن می‌بایست در عملکرد صحیح و عادی آنها تغییراتی ایجاد شود. این تغییرات می‌توانند در کارکرد اصلی و طبیعی این تجهیزات صنعتی محدودیت‌هایی را ایجاد نمایند که منطقی نخواهد بود. با توجه به طراحی گیربکس‌ها و موتور گیربکس‌ها روش‌هایی جهت کاهش سروصدا و نویز هستند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها از ایجاد آلودگی‌های صوتی ناشی از گیربکس‌ها جلوگیری نمایید.

علاوه بر این، ممکن است دلیل بعضی از این آلودگی‌های صوتی، به خرابی یا مشکلاتی در سیستم عملکرد آن‌ها مرتبط باشد. در ادامه به بررسی دلایل اصلی ایجاد صدای گیربکس‌های صنعتی می‌پردازیم و روش‌های از بین بردن آن ها را نیز معرفی می‌کنیم تا از ایجاد صدای این تجهیزات صنعتی کاسته شده و بدین ترتیب از تجهیزات و نیروی انسانی نیز حفاظت شود.

راهکار‌های از بین بردن سرو‌صدا و نویز گیر‌بکس‌ها

فاکتورهای زیادی می‌توانند صدا و نویز این قطعات صنعتی را باعث شوند، اما در اکثر موارد آسیب‌دیدگی در بخش دنده‌ها علت اصلی این مشکلات تعریف می‌شود. چنانچه شاهد افزایش میزان سر و صدا و نویز‌های شدید بودید، می‌بایست تست‌هایی روی گیربکس‌ها انجام شود.‌ بدین طریق منبع و یا مشکل اصلی ایجاد نویز پیدا شده و قابل حل خواهد بود. جهت رفع این مشکل در گیربکس‌‌ها می‌توانید از شرکت‌های فعال در خصوص خدمات تعمیر گیربکس‌های صنعتی مشورت بگیرید.

از آنجایی که وجود این سروصداهای صوتی سبب بروز مشکلاتی در سلامت کارکنان شرکت‌ها می‌شوند و همچنین می‌توانند نشان‌دهنده عملکرد نادرست گیربکس‌ها باشند، باید به راهکار‌هایی جهت از بین بردن این آلودگی‌های صوتی پرداخته شود.‌ در ادامه چند مورد از آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بررسی دندانه های داخلی چرخ‌دهنده

دندانه‌های گیربکس در انواع و اشکال مختلفی وجود دارند. این دندانه‌ها می‌توانند به صورت منحنی تا صاف باشند. هرچقدر دندانه‌های فلزی، تماس نرم‌تر و آرام‌تری را داشته‌ باشند، نویز و سروصدای ناشی از اصطکاک آن‌ها کم‌تر هست.‌ ایجاد تغییراتی در طراحی و ساخت چرخ‌دهنده‌ها نیز می‌تواند از میزان نویز و سروصدای آن‌ها بکاهد؛ همچنین می‌توانید با حذف مقدار اندکی از مواد از بخش های نزدیک به نوک دندانه چرخ‌دنده‌ها از صدا و نویز آن بکاهید. علاوه بر این موارد، می‌توانید دندانه‌های چرخ‌دنده‌ها را به صورت بیضی تراش دهید و یا آن را بپوشانید. با این کار از مقدار موادی که با دنده‌های متناظر خود در مش‌ها در تماسند، کاسته خواهد شد. با این وجود، حتما به این موضوع دقت نمایید که ایجاد این تغییرات می‌تواند در چرخه عمر دنده‌ها را تاثیرگذار باشد؛ به همین جهت تغییرات‌‌ باید از طرف کارخانه‌های سازنده مورد تایید باشند.‌

سایش ایجاد شده روی دندانه‌ها می‌تواند افزایش نویز و سروصدا را باعث شود. سایش ایجاد شده می‌بایست در هر دو طرف دندانه‌ها نمایان شود. چنانچه علائم و نشانه‌های سایش را روی دندانه‌ها مشاهده کردید، بهتر است با متخصصین تعمیرات گیربکس صنعتی مشورت داشته‌ باشید تا مشکل آن به درستی شناسایی شود. کارشناسان مربوطه می‌توانند گیربکس‌های صنعتی آسیب دیده را مورد بازرسی و تعمیر قرار دهند یا آن که قطعات جدیدی را جایگزین آن نمایند‌.

بررسی تغییرات عوامل محیطی

عوامل محیطی از دیگر فاکتور‌های موثر جهت کاهش نویز و سروصدای گیربکس‌های صنعتی می‌باشند. چنانچه تمامی راهکارهای کاهش این تجهیزات صنعتی را به کار بردید، حتما از تاثیر تغییرات آب و هوایی غافل نشوید.

تعدیل

ابزارهای دمپینگ نظیر ورقه‌های لانه زنبوری می‌توانند به کاهش سروصدا و نویز و همچنین کاهش لرزش گیربکس‌ها کمک نمایند‌‌. این ابزارها داخل یا پیرامون گیربکس‌ها نصب می‌شوند.‌ کاهش سروصدا و نویز در گیربکس‌ها سبب افزایش ماندگاری و دوام و طول عمر و کارایی وسایل می‌شود؛ همچنین از دیگر اجزای گیربکس‌ نیز محافظت می‌نماید.

جداسازی

هنگامی که نویز و ارزش درون گیربکس‌ها شکل می‌گیرد، از پایه به سازه و تمامی اجزای فریم انتقال داده می‌شود. وجود یک ماده منعطف میان گیربکس و پایه آن به طور معمول باعث کاهش ارتعاش و لرزش در آن می‌شود.

موانع صوتی

جهت کاهش نویز و سروصدا‌هایی با فرکانس بالا می‌توانید از پانل‌های جدید صدا استفاده نمایید. این پانل‌ها در اطراف گیربکس ها قرار داده می‌شوند تا از انتشار صدای بالای نزدیک به کارکنان به کم‌ترین مقدار خود برسد.

محفظه

برای موقعیت‌های ویژه که صدای سروصدا و نویز گیر‌بکس‌ها در سطح بسیار بالایی قرار دارد، می‌توان از منبع صدا که درون یک محفظه حبس می‌شود، استفاده نمایید. این محفظه باید به اندازه کافی محکم باشد و از مقاومت و دوام بالایی نیز برخوردار باشد؛ همچنین لایه درون آن نیز از مواد جذب صدا تشکیل شده باشد. چنانچه از این محفظه استفاده کردید، حتما از بابت وجود تهویه مناسب آن اطمینان کامل را حاصل نمایید. اگر محفظه‌ای، سیستم تهویه مناسبی را نداشته باشد، گرمای گیربکس و تجهیزات در حال فعالیت می‌تواند بیش از حد استاندارد شود.

دیگر محصولات پارس درایو

سخن پایانی

همان‌گونه که در این مقاله از پارس درایو گفته شد، گیربکس از جمله تجهیزات صنعتی به شمار می‌رود که سروصدا و نویز بسیاری را می‌تواند ایجاد نماید. این میزان از آلودگی صوتی می تواند اثرات مخربی را روی وسیله مربوطه و قدرت شنوایی انسان به وجود بیاورد. با بکار گیری راهکارهایی که به آن‌ها پرداختیم، می‌توانید از بروز این اثرات جلوگیری نمایید.

مقالات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟ پیام دهید