در هنگام نصب گیربکس صنعتی ، رعایت برخی از نکات اهمیت بسیار زیادی دارد. با رعایت نکات درست در نصب این نوع قطعه، کمترین میزان خسارت و هزینه بالا وارد گیربکس صنعتی میشود. نصب درست آن، باعث افزایش راندمان و عملکرد درست گیربکس میشود. گیربکسهای صنعتی دارای انواع مختلف حلزونی، کتابی، خورشیدی، کرانویل و غیره هستند. پارس درایو یکی از بهترین ارائهدهندگان و فروشندگان انواع گیربکسهای صنعتی است. با مراجعه به سایت پارس درایو بهترین نوع این قطعات را با کیفیت عالی خریداری کنید.
نکات مهم در هنگام نصب گیربکس صنعتی
رعایت نکات زیر و توجه به رعایت نصب نادرست گیربکس صنعتی، باعث افزایش راندمان عالی این قطعه میشود. برخی از نکات مهم در هنگام نصب گیربکس صنعتی عبارتند از:
بررسی محل نصب گیربکس صنعتی
قبل از نصب گیربکس صنعتی، محل نصب آن را بهخوبی کنترل کنید تا از مستحکم بودن آن، اطمینان لازم را داشتهباشید. در صورتی که محل نصب گیربکس دارای لرزش باشد باعث ایجاد آسیب به قطعه، گریپاژ و بار میشود. در این صورت بههیچ عنوان از محدودکنندههای گشتاور خروجی، کوپلینگهای هیدرولیک و کلاچ استفاده نکنید.
نکات قبل از راهاندازی گیربکس صنعتی
قبل از راهاندازی گیربکس صنعتی، به هم محور بودن شفت ورودی ماشین و شفت خروجی گیربکس توجه داشته باشید؛ چرا که بالاترین میزان خرابی در گیربکسهای صنعتی، مربوط به این دو محور است. به عملکرد صحیح ماشین دقت کنید تا گیربکس، کارکرد فوق العادهای داشته باشد. از روان بودن تلرانسها در داخل خارها مطمئن شوید؛ چرا که در غیر اینصورت باعث ایجاد صدای زیاد میشود.
در هنگام نصب موتور گیربکسدار، آن را روی شاسی نبندید؛ چرا که باعث ایجاد انحراف در هم محور بودن گیربکس و شفت موتور میشود. دقت کنید که گیربکس به شاسی بهصورت تراز شده و محکم نصب شود.
نکات مربوط به راهاندازی گیربکس با روغن
برای انجام گریسکاری، محل تماس شاسی نصب و پایه گیربکس را بهخوبی تمیزکنید. سپس گریسکاری را انجام دهید. در این صورت شاسی و پایه گیربکس، زنگ نمیزنند.
پیش از راهاندازی موتور گیربکس، سطح روغن را به خوبی کنترل کنید. در زمان نصب گیربکس روی ماشین، محفظه روغن را پر کنید. برای رنگامیزی گیربکس صنعتی، کاسه نمدا را بپوشانید تا دچار آسیب نشوند.
تلرانس ماشینکاری چرخ دنده، چرخ زنجیر، باید مطابق با استاندارد ISO Hv باشند. اگر سوراخی روی محور گیربکس صنعتی مشاهده کردید، به این دلیل است که بتوان آن را روی چرخ دنده یا چرخ زنجیر نصب کرد. این سوراخ دارای تلرانس Hv است. معمولا تمامی محورهایی که به سوراخ روی محور گیربکس صنعتی متصل میشوند، با استفاده از h6، ماشینکاری میشوند. در صورت استفاده از فیت تداخلی، میتوان از Hv-J6 نیز استفاده کرد.
قبل از اینکه به راهاندازی گیربکس صنعتی اقدام کنید، از یکسان بودن سطح روغن و میزان لزجت روغن مناسب با بار مصرفی، اطمینان لازم را حاصل کنید. در صورت روغن گاری گیربکس صنعتی با گریس ترکیبی، دیگر نیازی به تعویض روغن نخواهید داشت. یکی از موارد دیگری که در آن، نیاز به استفاده از تعویض روغن مجدد وجود ندارد، هنگامی است که برای روغنکاری گیربکس صنعتی از روغن معدنی استفاده شود.
اگر برای روغنکاری گیربکس از روغن معدنی استفاده میکنید، بهتر از پس از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت کارکرداولیه، نسبت به تعویض روغن اقدام کنید. تمیزکاری داخل گیربکس صنعتی فراموش نشود. برای اینکه کارایی گیربکس صنعتی را در فواصل منظم افزایش دهید، بهتر است روغن را هر ۴۰۰۰ ساعت تعویض کنید و سطح روغن را بررسی کنید. در صورت استفاده از روغن ترکیبی، میتوانید پس از ۸۰۰۰ ساعت، آن را تعویض کنید.
اگر گیربکس صنعتی را به مدت طولانی در هوای خیلی مرطوب نگهداری کنید، باید درون آن را پر از روغن کنید. در این صورت، سطح روغن را برای راهاندازی مجدد گیربکس صنعتی، به حد مطلوب برسانید. معمولا برای تمامی گیربکسهای صنعتی توصیه میشود که توان انتقالی آنها به تدریج زیاد شود و یا در غیر اینصورت، حداکثر پنجاه تا هفتاد درصد از بار در ساعات اولیه بر آن، اعمال شود.
گیربکس صنعتی چیست؟
گیربکسها از جمله تجهیزات بسیار ضروری در انواع کارخانجات مختلف به شمار میآیند. از گیربکسها برای انتقال قدرت از یک ماشین به ماشین دیگر استفاده میشود. نکته حائز اهمیت در استفاده از گیربکسهای صنعتی این است که اندازه گشتاور مورد نیاز برای دستگاه مورد استفاده را بدانیم.
در گیربکسها، نیرو با استفاده از شافت انتقال پیدا میکند. این نوع قطعه دارای چرخ دندههای مختلف است. کوچکترین آن، پینیون نامیده میشود. چرخ دنده بزرگ، دنده است. گیربکسها یک شفت ورودی دارند. نیرو و توان موتور از طریق شفتهای ورودی به داخل محفظه چرخ دندهها ارسال میشوند.
موارد مهم در انتخاب گیربکس صنعتی
در انتخاب گیربکس صنعتی رعایت برخی نکات، اهمیت بسیار زیادی دارند. از جمله مهمترین موارد در انتخاب این قطعه، نوع ماشین انجام دهنده کار، شرایط محیطی مانند رطوبت، گرد و خاک، دمای محیط کاری، نوع اتصال میان گیربکس و موتور، موتور محرک، نوع بار وارده که به صورت شعاعی است یا محوری، آرایش محوری هستند.
انواع گیربکسهای صنعتی
گیربکسهای صنعتی به دو نوع گیربکسهای کاهنده و گیربکسهای افزاینده تقسیم میشوند. در گیربکسهای کاهنده، مقدار گشتاور خروجی افزایش پیدا میکند و از مقدار سرعت آن، کاسته میشود. گیربکسهای افزاینده، عملکردی مخالف گیربکسهای کاهنده دارند. در این نوع از قطعات، سرعت دوران خروجی افزایش پیدا میکند و از مقدار گشتاور کاسته میشود. از مهمترین کاربردهای این نوع گیربکس میتوان به سانتریفیوژ ها اشاره کرد.
آشنایی با انواع گیربکسهای صنعتی و ویژگیهای هریک از آنها، باعث افزایش اطلاعات شما در مورد این قطعه بسیار مهم میشود. در انتخاب بهترین نوع گیربکسهای صنعتی نیز بسیار تاثیر گذار است. با رعایت نکات ذکر شده در مورد نحوه نصب و نگهداری از این نوع قطعات، عملکرد و طول عمر آن را افزایش دهید.
دیگر محصولات پارس درایو
گیربکس صنعتی یکی از مهمترین قطعات مورد استفاده در صنایع مختلف به خصوص کارخانههای متفاوت شناخته میشود. گیربکس در دو نوع کاهنده و فزاینده در بازار وجود دارد که هریک دارای ویژگیها و کاربردهای متفاوت هستند. رعایت نکات مهم در هنگام نصب گیربکس صنعتی اهمیت بسیار زیادی دارد. با رعایت تمامی نکات ذکر شده در این مقاله از پارس درایو ، دیگر هزینه اضافی برای تعویض آن، بر دوش شما نخواهد بود. بلکه عملکرد و کارایی گیربکس افزایش پیدا میکند.
مقالات مرتبط: