بررسی تاریخچه گیربکس + مخترع و بررسی مدل های مختلف

تاریخچه-گیربکس

گیربکس را بی شک می توانیم یکی از بزرگترین اختراعات بشر دانست چرا که با پیوستن گیربکس ها به صنعت تحولی شگرف در آن ایجاد شد و می توانیم این تحول عظیم را مدیون مخترع آن یعنی اسکار اچ بانکر باشیم. بانکر شگفتی ساز دنیای صنعت در تاریخ ۳۰ مه ۱۸۹۵ متولد شد و در ژانویه ۱۹۷۹ برای همیشه به خاطرات پیوست. او متولد آساتور سارافیان بود و جالب آن است که بسیاری او را پدر گیربکس های اتوماتیک می دانند چرا که اسکار اولین مخترع گیربکس اتوماتیک شناخته می شود.

هرچند که لازم است که بدانیم پیش از آن که اسکار اختراع خود را ثبت نماید در حدود ۱۴ سال قبل تر فردی از کانادا با نام هورنر مونرو جعبه دنده ایی اتوماتیک را ثبت اختراع نموده بود. آلفرد هورنر مونرو را یک مهندس بخار می دانند او گیربکس اتوماتیک خود را توسط فشار هوا و بدون مایع هیدرولیک طراحی نموده بود. هرچند که کمبود توانایی آن باعث شد که هیچ وقت به فروشی جهانی نرسد و همین موضوع باعث آن گردید که در آینده از او به عنوان اولین مخترع گیربکس اتوماتیک یاد نشود.

 Hydra Matic اولین گیربکس اتوماتیک مایع هیدرولیک بوده است که توسط شرکت جنرال موتورز تولید شد. Hydra Matic در حدود دهه های ۱۹۳۰ تولید شد و در سال ۱۹۴۰ به دنیا معرفی گردید.

مخترع گیربکس اتوماتیک
اسکار اچ بانکر مخترع گیربکس اتوماتیک

بی شک می توانیم به این موضوع اشاره نماییم که Hydra Matic از بزگرترین و همچنین موفق ترین نوآوری ها در صنعت خودرو سازی می باشد. لازم است بدانیم که Hydra Matic اولین گیربکس اتوماتیک نبود اما به راحتی می توانیم آن را اولین موفقیت تجاری دانست که به پیشرفت سیستم مهمی مانند سیستم انتقال قدرت اتوماتیک کمک نمود.

به راحتی می توانیم بگوییم که سیستم انتقال اتوماتیک در بهترین زمان ممکن وارد تاریخ شد. بزرگترین و بهترین موفقیتی که در گیربکس اتوماتیک رخ داده است را می توانیم تعداد بسیار دنده های جلو بدانیم که باعث کمک فراوان به سیستم انتقال قدرت کنترل الکترونیکی شده اند.

مخترع انتقال هیدرولیک

دو مخترع برزیلی برای اولین بار توانستند که سیستم انتقال قدرت هیدرولیکی اختراع نمایند از آن دو مخترع می توانیم به José Braz Araripe  Fernando Lehly Lemos یاد کنیم.

برای خرید سیلندر مارپیچ اکسترودر می توانید به لینک مراجعه نمایید.

گیربکس اتوماتیک در خودروها

Oldsmobile مدل ۱۹۴۸، این خودروی زیبا را می توانیم اولین خودرو بدانیم که در سیستم آن از گیربکس اتوماتیک به کار رفته شده است. در جنرال موتورز مهندسی بود که با توسعه دادن Hydra Matic و تبلیغ های فراوان به پیشرفت خود در این زمینه یک نقطه آغاز داد و نام آن مهندس ارل تامپسون می باشد.

از حدود سال ۱۹۵۵، گیربکس اتوماتیک Hydra Matic با به کار بردن طرح اصلی دائما در حال ارتقا یافتن بود. این گیربکس اتوماتیک در سال ۱۹۵۶ با jetaway که به jet نیز معروف بود جایگزین Hydra Matic شد هرچند که به موفقیت های بسیار دست نیافت و در سال ۱۹۶۹ مدل Turbo Hydra Matic جایگزین آن شد که نسبت به مدل های پیشین دارای موفقیت های بسیار بود.

روتس بلوئر گریتک را می توانید با مراجعه به لینک خریداری نمایید.

تاریخچه گیربکس

مبدل گشتاور

شرکت بیوک در سال ۱۹۴۸ اولین گیربکس هیدرولیکی که دارای مبدل گشتاور Dynaflow بود را معرفی نمود. Dynaflow را می توانیم در زمان خود از قدرتمندترین ها دانست چرا که با ضرب گشتاور و قدرت مبدل گشتاور به صورته ۲ سرعته بود.

بررسی گیربکس ۳ سرعته

اولین کسی که گیربکس ۳ سرعته را به دنیا معرفی نمود  بورگ وارنر بود. به راستی که در آن سال ها با تولید گیربکس ۳ سرعته جنرال موتورز توانست محصول خود را به تمامی شرکت های بنتلی، لینکلن و فورد و استدیباکر به فروش برساند و همچنین استفاده از اسپرم نهنگ برای روانکاری AT در سال ۱۹۶۰ به توقف رسید.

بررسی گیربکس Overdrive

این نوع گیربکس ۴ سرعته بود و در آخرهای سال ۱۹۷۰ معرفی گردید و بنابر تعداد دنده های بیشتری که داشت مصرف سوخت بسیاری را دارا بود و بحران انرژی در دهه ۱۹۷۰ را می توان به معنی آن دانست که تغییرات بزرگی در راه می باشد. گیربکس Overdrive تا حدود سال های ۱۹۹۰ در همه جا حضور داشت.

اگر قصد دارید در ارتباط با چرخ دنده صنعتی مطالعه نمایید می توانید به لینک مراجعه نمایید.

بررسی گیربکس ۵ سرعته

بی ام دبلیو اولین تولید کننده گیربکس ۵ سرعته می باشد که آن را با ابرغول  های سری هفت خود راهی بازار نمود و تا سال ۲۰۰۰ می توانیم به راحتی بگوییم که گیربکس ۵ سرعته استانداردی برای تمامی خودروهای لوکس بود.

گیربکس های ۶ سرعته

در حدود سال ۲۰۰۲ بود که بی ام دبلیو باری دیگر به خودرو های سری هفت خود بر قلعه ایستاد چرا که گیربکس ۶ سرعته دارای سرعت و شتاب بالاتری نسبت به مدل ۵ سرعته بود.

گیربکس ۷ سرعته

طولی نکشید که مرسدس با S500 و S730 با گیربکس های ۷ سرعته وارد  بازار شدند و بعد از سال ۲۰۰۷ بود که مدل های آنان استاندارد شد.

گیربکس هالو شافت را می‌توانید با مراجعه به لینک خریداری کنید.

4 thoughts on “بررسی تاریخچه گیربکس + مخترع و بررسی مدل های مختلف

  1. علیرضا حسنپور says:

    درود. میخواستم بدونم که گیربکسهای هیبریدی هم نیاز به تعویض روغن دارن یا نه

  2. manager.b says:

    درود دوست عزیز
    بله روغن خودروهای هیبریدی هم باید بعد از گذشتن از حد مخصوص اون خودرو تعویض بشن. برای مثال در خودرو تویوتا پریوس بعد از ۷۵ هزار کیلومتر و در خودرو هیوندای سوناتا بعد از ۴۵ هزار کیلومتر روغن باید تعویض شود.

  3. mehrad says:

    سلام. میخواستم بدونم اولین گیربکس اتوماتیک جهان رو چه ماشینی استفاده شده؟؟

  4. manager.b says:

    سلام دوست عزیز
    Oldsmobile مدل ۱۹۴۸، این خودرو را می توانیم اولین خودرو بدانیم که در سیستم آن از گیربکس اتوماتیک به کار رفته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای دریافت لیست جدیدترین محصولات و مشاوره تخصصی با کارشناسان ما تماس بگیرید!تماس با ما
+
نیاز به کمک دارید؟ پیام دهید